Vanilj

Dagens recept på att hålla hjärnan och hjärtat i schack är vanilj.

Eller rättare sagt vaniljpannkakor. Hallonsylt, ingen grädde. Ett stort glas iskall mjölk och en bra film. Det blir nog en ganska fin frukost-lunch-middag tror jag.

Dagens grupp är Audioslave. Alldeles för bra ibland. Men grymt synd att de splittrades -07.

Glöm inte: Vanilj är dagens recept mot ensamhet, ångest och kärleksbrist.

PS. Nu får du som läser i hemläxa att göra nåt med vanilj, svara med bra tips på recept. ;)

I vardagsrummet..

..dunkar Kent på stereon medan jag själv är i köket mitt i matlagningen.

-"Hmm, varför inte?" Jag slänger två nypor stark curry i köttfärsen och rör in den innan jag pressar ner en dryg halv färsk vitlök.

Det är dagens recept mot depression, ångest och känslan av misslyckande.

Vitlök. Ca två teskedar stark paprikakrydda. Tre nypor spiskummin för lite extra arom. Ingen gul eller röd lök, den är slut. En burk krossade och en burk passerade tomater. En stor burk champinjoner, hade inga färska(som vanligt, jag är för lat). Slå ihop det ovan med några hundra gram köttfärs. Jag är noga med att låta curryn sprida ut sig jämnt i maten, så det lägger mer till aromen än att jag ska få en stor bunt curry med en eller två tuggor och inbilla mig att jag sitter på någon indisk restaurang någonstans.

Vattnet till pastan kokar upp. Max 500 börjar skråla ur högtalarna. Bra låt. Duglig när man är på sådär bekvämt myshumör med sig själv. Tillräcklingt med spaghetti för två, då har jag lite extra till senare. Köttfärsen lär ju räcka i alla fall.

Varför är det så jävla svårt? Till höger och vänster ser jag lyckliga och olyckliga människor. Visst, finns andra som är ensamma och olyckliga än jag, men de skiter väl jag i? Är ju min egen olycka jag bryr mig om, inte deras. Speciellt inte de där namnlösa grå formerna som är främlingar som flyter förbi i livet.
"Jamen tänk på barnen i afrika!" Jag skiter väl i afrikanska barn? Att de mår dåligt gör väl för helvete inte att JAG mår bättre? Idiot.

Det som är värst nu är nog mest av allt ensamheten, längtan efter att få känna mig älskad, behövd och uppskattad. Att det sedan skriker i varje molekyl av min kropp och varje skrymsle i mitt sinne att jag vill ha barn och familj gör ju inte saken lättare direkt.  Vad är det för jävla fel med människor idag? Commitment, commitment, commitment is seriously lacking.

Nu drog de testen av stadslarmet igen. Första måndagen i varje kvartal va?

Oh well, vitlök var det. Vitlök.  Vitlök ska bota ensamheten. Vitlök ska hjälpa mig igenom även denna dags ångest och önskan att träffa någon som ser mig för den jag är och kan älska mig. Vitlök ska banne mig funka idag.


Om du läser detta och vill vara snäll: kom hit med en stor trocadero och ett par wienerbröd till mig.

/Teffe

RSS 2.0